Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

ΗΡΑΚΛΙΟ-ΜΠΑΛΑΡΑΤ ΤΙ ΚΟΙΝΟ ΕΧΟΥΝ;

Ψηλά τον πήχη στις ψηφιακές και τεχνολογικές υπηρεσίες που προσφέρει στους πολίτες, κατάφερε να διατηρήσει το Ηράκλειο, καθώς για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά συμπεριλήφθηκε στις 21 πιο «έξυπνες» πόλεις του κόσμου.
Ο οργανισμός Intelligent Community Forum, που...                    


εδρεύει στη Νέα Υόρκη, διενεργεί τις αξιολογήσεις και βγάζει τη σχετική λίστα έκρινε ότι η κρητική πόλη είναι μια από τις πέντε στην Ευρώπη και τις 21 παγκοσμίως που χαίρουν διάκρισης για το πλήθος των ποιοτικών ψηφιακών υπηρεσιών, τις υποδομές ευρυζωνικότητας, την ύπαρξη ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων αλλά και την καινοτομία και την απασχόληση.

Οι άλλες πόλεις από την ήπειρο μας που ξεχώρισαν είναι το Καστέλο ντε Βίντε (Πορτογαλία), το Ούλου (Φινλανδία), το Ταλίν (Εσθονία) και τα Τίρανα (Αλβανία), με τη λίστα να συμπληρώνουν οι Μπάλαρατ (Αυστραλία), Κολούμπους (ΗΠΑ), Χσίντσου Σίτι (Ταϊβάν), Γιαντίνγκ Νιου Σίτι (Κίνα), Κίνγκστον (Καναδάς), Μίτσελ (ΗΠΑ), Φιλαδέλφεια (ΗΠΑ), Πρόσπεκτ (Αυστραλία), Ρίο ντε Τζανέιρο (Βραζιλία), Στράτφορντ (Καναδάς), Ταϊτσούνγκ Σίτι (Ταϊβάν), Ταογιουάν Κάντρι (Ταϊβάν), Τορόντο (Καναδάς), Ουανγκάνουι (Ν. Ζηλανδία), Ουίτλι (Αυστραλία) και Ουίνιπεγκ (Καναδάς).

Στις αρχές του νέου έτους ο οργανισμός θα ανακοινώσει τις επτά φιναλίστ και από αυτές τον Ιούνιο του 2013 θα επιλεγεί η «εξυπνότερη» πόλη του κόσμου.....

 
Πηγή:ΛΕΥΤΕΡΙΑ
 

ΤΡΟΠΙΚΟΣ ΚΥΚΛΩΝΑΣ ΕΠΛΗΞΕ ΤΟΥΣ ΚΟΡΑΛΛΙΟΓΕΝΕΙΣ ΥΦΑΛΟΥΣ





Μεγάλη ζημιά προκάλεσε σύμφωνα με φωτογραφίες που δώθηκαν στη δημοσιότητα του  πανεπηστημίου του Κουίνσλαντ ο κυκλώνας που αποκαλείται Ita στους Κοραλλιογενείς Υφάλους,ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της Αυστραλιάς.
Οι φωτογραφίες που τράβηξαν δύτες της ομάδας πριν και μετά τον κυκλώνα Ita, που έπληξε, κυρίως, το Βόρειο Κουίνσλαντ, δείχνουν τμήματα των κοραλλιογενών υφάλων να έχουν υποστεί τεράστια ζημιά, που θα χρειαστεί πολλά χρόνια να αποκατασταθεί.
Ιδιαίτερα στα σημεία απ' όπου πέρασε ο κυκλώνας η καταστροφή των υφάλων είχε τέτοιες διαστάσεις που δεν τους αναγνώριζαν πια ούτε οι ίδιοι οι δύτες που είχαν αρκετές φορές καταδυθεί για να τους φωτογραφίσουν.
Από τα συγκεκριμένα σημεία ο κυκλώνας πέρασε με όλη του τη δύναμη, πριν αδυνατίσει φτάνοντας στην ξηρά.
Αναφερόμενος στο θέμα, ο θαλάσσιος βιολόγος και επικεφαλής της ομάδας, AnjaniGanase, δήλωσε ότι μεγαλύτερη ζημιά έπαθαν οι ύφαλοι με ευαίσθητα κοράλλια και ορισμένοι μάλιστα από αυτούς έχουν μεταβληθεί στην κυριολεξία σε άμορφους σωρούς από μπάζα.
Ο ίδιος είπε ακόμα ότι όσο θερμαίνεται ο πλανήτης τόσο θα αυξάνονται τα ακραία καιρικά φαινόμενα, σημειώνοντας ότι την τελευταία τριετία έπληξαν το Κουίνσλαντ δύο ισχυροί κυκλώνες που κατέστρεψαν μεγάλα τμήματα των κοραλλιογενών υφάλων του Βόρειου Κουίνσλναντ.
Στο διάστημα που μεσολάβησε από τον ένα κυκλώνα στον άλλο οι κοραλλιογενείς ύφαλοι δεν έχουν τον απαιτούμενο χρόνο νια να συνέλθουν.


Πηγή:Newsbomb.gr